Ana Sayfa » » İSG Uzmanınıza Danıştınız mı, Her An Denetlenebilirsiniz !

İSG Uzmanınıza Danıştınız mı, Her An Denetlenebilirsiniz !

Yazar Dear Man on 4 Haziran 2013 Salı | 23:56

Yeni devreye giren 6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde bir çalışanı olan tüm işletme ve kuruluşlar ile ilgili bir kısım yasal zorunlulukları Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.


50’den daha az çalışanı olup bir çalışanı olan tüm işletmeler ile ilgili olarak aşağıdaki yükümlülük maddeleri 01 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.


Bunlar;


  • Çalışanlara İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesi,

  • İşletmelerde risk değerlendirmesi yapılması

  • Acil durum planlarının hazırlanması ve

  • Çalışanların Sağlık raporlarının temini. (İşe giriş raporu/Periyodik muayene raporu)

Bu madde ile ilgi olarak; Apartman, site, okul, market, kasap, kuaför, bayi ve satış hizmetleri, teknik servisler, pastane, kafeterya, büro ve danışmanlık hizmetleri, inşaat, akaryakıt istasyonları, çiftlikler, avcılık, orman işleri, balıkçılık, madenler, sebze ve meyve suları imalatı ile satışı, süt ve süt ürünleri imalatı ile satışı, et ve et ürünleri imalat ve satışı, fırın ve unlu mamuller imalat ve satışı, hayvan yemleri imalat ve satışı, alkollü içecekler imalat ve satışı, tekstil, dokuma, giyim, halı ve kilim imalat ve satışı, deri ve ürünleri imalat ve satışı, kağıt, kırtasiye ürünleri imalat ve satışı, sanayi gazları imalatı, gübre, haşere ilaçları imalat ve satışı, kauçuk, plastik ürünleri imalat ve satışı, cam, seramik, inşaat malzemeleri satışı, soğuk sıcak şekillendirme yapılan yerler, spor malzemeleri imalat ve satışı … vb yerler kanun kapsamında yer almaktadır.


 Apartmanlarda Risk Analizi


Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk çalışan kişilere “iş sağlığı ve güvenliği eğitimi” verdirecek, risk değerlendirmesi yaptıracak ve acil durum planı hazırlanacaktır. Apartmanların bu kapsama girebilmesi  için sadece bir çalışanının bulunması yeterli sayılmaktadır.


Maliyeti Nedir?


Apartman ve sitenin büyüklüğü ve çalışan sayısına bağlı olmakla birlikte;  iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, risk değerlendirmesi ve acil durum planlarının hazırlanması ücreti 300 ~ 500 TL arasında değişmektedir. Bu konuda İş Güvenliği Uzmanınız  ile irtibat kurabilirsiniz.


Ceza durumları Nedir?


 


  • Risk değerlendirmesi yapmama veya yaptırmama 3.000 TL / aykırılığın devam ettiği her ay için yürürlük tarihinden itibaren 4.500 TL

  • Eğitim verilmeyen her bir çalışan için 1000 TL

  • Acil durum planı hazırlanmaması 1000 TL, aykırılığın devam ettiği her ay için yürürlük tarihinden itibaren 1000 TL

2013 yılında; bir çalışanı olan bir apartman için; eğitim verilmemesi, risk değerlendirmesi yaptırılmaması ve acil durum planı hazırlanılmaması durumunda toplam 74950 TL’lik ceza uygulanacaktır.


Kime yaptırmalıyım?


Sayısı ellinin altında olan tüm işletmelerin yasal zorunlulukları İş Güvenliği Uzmanınıza Danışarak   gerçekleştirebilirsiniz.



İSG Uzmanınıza Danıştınız mı, Her An Denetlenebilirsiniz !

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. İş Güvenliği Uzmanlığı - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..