Ana Sayfa » » İş Kazası Değil, Cinayet !

İş Kazası Değil, Cinayet !

Yazar Dear Man on 8 Haziran 2013 Cumartesi | 07:31

Yakınlarını iş kazalarında kaybedenler, tam 19 aydır “İş kazası değil, cinayet” sloganıyla buluşuyor. Acılarını dört duvar arasında yaşamayı da seçebilirlerdi oysa ki. Ama hayır, başkaları bu acıları yaşamasın diye yola çıktılar; her ayın ilk pazarı Galatasaray Meydanı’nda toplanıp yaşadıklarını paylaştılar. Bu kez, bir defaya mahsus, Galatasaray’da değil Gezi Parkı’ndaydılar. Tıpkı onlar gibi vicdanın ve adaletin nöbetini tutanların yanında…


‘Kaza değil cinayet’

Her buluşmada bir gazeteci eşlik ediyor gruba. Bu kez yakınlarını kaybedenlerin acılarını ve açtıkları davalarda gelinen aşamaları aktarmalarına yardımcı olan gazeteci bendim. Adalet Arayan İşçi Aileleri ve Adalet Arayana Destek Grubu, kaybettiklerinin fotoğraflarını göğüslerine bastırarak dizildiler parka. Açılış konuşmasını ikinci Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de ağabeyi gazeteci Cem Emir’i kaybeden Sinem Emir yaptı.

Şu anda Bayram Otel’le ilgili davada yalnızca otelin sahibi yargılanıyor. Ne var ki bu yetkililer bilirkişi raporuna rağmen yargılanmıyor. Emir’in konuşmasının ardından grubun basın açıklamasını aileler adına Davutpaşa patlamasında eşini kaybeden İdris Çabuk okudu. Davutpaşa konusunda hafızamızı tazeleyelim: Bundan beş yıl önce kaçak maytap atölyesinde bir patlama olmuş ve 21 kişi hayatını kaybetmişti. Davutpaşa davasıyla ilgili bilgi veren kişi ise, patlamada kardeşini kaybeden Hakkı Güleç’ti. Güleç, beş yıllık uğraşın sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı’nı sanık sandalyesine oturtabilmişlerdi.


Dava 3 yılda açıldı

Yine 14 Haziran’da görülecek bir başka dava daha var. Esenyurt Marmara Park Alışveriş Merkezi inşaatında çıkan yangında hayatını kaybettiği 11 işçinin aileleri adalet arayacaklar. BEDAŞ’ta taşeron işçi olarak çalışan Erkan Keleş, sorumlu teknisyenin yanlış trafoyu kapatmasıyla hayatını kaybetmiş. Abisi Mustafa Keleş, soruşturmanın iki buçuk yıl sürdüğünü ve nihayet dava açmayı başardıklarını anlattı.



İş Kazası Değil, Cinayet !

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. İş Güvenliği Uzmanlığı - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..